De PAWW regeling is een Private Aanvulling op WW en WGA

23 maart 2018

Afbouw van de maximale duur WW-uitkering en WGA-uitkering

De maximale duur van WW-uitkeringen en loongerelateerde WGA-uitkeringen wordt in stappen teruggebracht tot 24 maanden. In 2015 was de maximale duur van deze uitkeringen nog 38 maanden, vanaf 1 april 2019 zullen WW en loongerelateerde WGA maximaal 24 maanden worden uitgekeerd.

Compensatie van inkomensverlies via PAWW

Door de kortere maximale looptijd van de WW- en WGA-uitkering kan de uitkering, over de gehele periode waarin iemand recht heeft op deze uitkering, lager uitkomen. Om dit verlies in inkomen te repareren hebben vakbonden en werkgevers onderling afgesproken voor een aanvullende uitkering te zorgen, de PAWW. Deze regeling zorgt ervoor dat het recht op een uitkering aangevuld wordt tot het oude niveau (het niveau van 31 december 2015).

Premie voor de PAWW

De premie van deze nieuwe regeling komt voor rekening van de werknemers. De premie voor de PAWW wordt in fases van een jaar verhoogd:

 schema-paww

Invoering van de PAWW

De PAWW-regeling wordt in fases ingevoerd. Dit gebeurt op basis van zogenaamde verzamel-Cao’s. Voor meer informatie en de status van de invoering verwijzen wij u graag naar de website van stichting PAWW

PAWW en People Inc. Salaris Service

Wilt u het maximale halen uit deze regeling? Dan zou een overstap naar de People Inc. Salaris Service een goede optie kunnen zijn. Wij regelen de PAWW namelijk gratis voor u in. Ook voor de maandelijkse opgave naar PAWW worden geen kosten in rekening gebracht. Het enige dat u hoeft te doen is ons machtigen!

Geinteresseerd in de PeopleInc. Salaris Service? Neem dan contact op via telefoonnummer 010 4782878 of e-mailadres sales@peopleinc.nl.