HR-trends: talent binnen de organisatie houden, meer dan 50% heeft er moeite mee

14 september 2017

Hoe kunnen bedrijven zich onderscheiden in een werknemersmarkt? En wat is de rol van HR in goed personeelsbeleid?

Werven: Bij de keuze voor een werkgever is uitstraling op gebied van bedrijfscultuur, producten en diensten vaak belangrijker dan primaire arbeidsvoorwaarden. Zo blijkt uit recent onderzoek van Berenschot. Van invloed zijn onder meer de rol van een organisatie in de maatschappij, de secundaire voorwaarden en het hebben goede interne diensten*. In het kader van Employer Branding en communicatie kan een goed werkend HR-systeem een groot verschil maken.

Hoe zorg je dat je direct een goede indruk achterlaat van de bedrijfscultuur en bijbehorende diensten? Functies voor werving en selectie binnen een HR-systeem maken de communicatie tussen organisatie en sollicitant makkelijker, concreter en effectiever. Via PeopleInc. HRM wordt het uitzetten van vacatures eenvoudig en snel. Sollicitanten krijgen direct een goed beeld van de functie en organisatie en voor u wordt reageren op het juiste talent snel en effectief. Zo wordt (strategisch) werven van personeel weer leuk.

 

“Krapper wordende arbeidsmarkt maakt werven en behouden van talent uitdagender en belangrijker!”

 

Behouden: De effecten van het goed automatiseren van HR-diensten zijn niet alleen merkbaar in het aantrekken van talent, maar ook in het behouden van talent voor uw organisatie. Werknemers die zelf toegang hebben tot hun gegevens & vooruitzichten, verlof makkelijk en overal kunnen initiëren en opleidingsmogelijkheden kunnen zien, zijn actiever, tevredener en sterker betrokken bij de organisatie. Net als u kan uw personeel zich richten op ontwikkeling, terwijl PeopleInc. de administratie afhandelt.

 

* Belangrijkste trends volgens Berenschot (De functie van HR – 2017):

  • Duurzame inzet personeel
  • (Interne) Communicatie + Employer Branding
  • Opleidingsbeleid