• Nieuws

    Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van People Inc., HRM-software, salarisadministratie en HR.

Werkkostenregeling

De werkkostenregeling staat in 2020 op 1,7%. Wat houdt deze regeling nu precies in?

  • Alle vergoedingen en verstrekkingen = LOON en dus belastbaar
  • Behalve gerichte vrijstellingen, nihil waarderingen en de vrije ruimte (1,7% (2020) van het Uniforme Loonbegrip)
  • Over alles boven de 1,7% geldt een 80% eindheffing
  • Intermediaire kosten die een medewerker voorschiet in opdracht van de werkgever, als kantoorartikelen, zakelijk lunch of relatiegeschenken vallen buiten de loonkosten.


Schematisch

People Inc. kan een interessante rol spelen om de vrije ruimte in de regeling te maximaliseren. Het is van belang om te zorgen dat de kosten die binnen de vrije ruimte vallen niet het toegestane percentage van 1,7% overschrijden om de 80% eindheffing te voorkomen.

Door kosten die normaal vergoed werden via een vaste periodieke onkostenvergoeding te laten declareren door medewerkers, kan een percentage van deze kosten ondergebracht worden onder Intermediaire kosten of Gerichte vrijstellingen. Door deze kosten inzichtelijk te maken kan de ruimte in de regeling zo groot mogelijk gehouden worden.

Onkosten declaraties via de ESS

Via de Declaratie add-on in de Employee Self Service module van People Inc., bied je een framework voor jouw medewerkers om onkosten te declareren. Via een eenvoudig scherm kan de medewerker zijn declaraties invoeren en vervolgens aanbieden ter autorisatie aan de manager. Maak je gebruik van de People Inc. Salaris Service, dan kun je deze onkosten ook nog eens geautomatiseerd aanleveren. Lees verder over de Declaratie add-on.

 

Indien deze declaraties via de salarisadministratie worden uitbetaald, dan zullen deze kosten via de journaalposten inzichtelijk worden in de financiële administratie. Zo niet, dan kunnen eenvoudig rapportages uit People Inc. worden uitgedraaid voor de financiële administratie.

Eenmalige verhoging wegens corona

De WKR is wegens de coronacrisis eenmalig verhoogd naar 3%. Zeker voor de sectoren die het hardst worden getroffen door de coronacrisis, kan dit een leuke opkikker zijn.