Download checklist eisen en wensen HRM pakket

Graag helpen wij u bij het vinden en selecteren van het juiste HRM softwarepakket. Om een goede keuze te kunnen maken is het van belang dat u vooraf uw eisen en wensen in kaart brengt. Afhankelijk van de omvang en de complexiteit van het project kunnen deze op twee manieren worden vormgegeven.

Opstellen Request for Information (RFI)

Dit is een document waarin u de eisen en wensen in detail uitwerkt. U beschrijft precies welke eisen en wensen er aan de nieuwe applicatie gesteld worden en u geeft per onderdeel aan hoe belangrijk het is voor de organisatie. Dit document beschrijft niet alleen wat u nodig heeft maar ook hoe en wanneer. Naast het verschaffen van informatie geeft een RFI ook mogelijkheden om vragen aan leveranciers te stellen, wat voor een organisatie is het, wat zijn de kosten, hoe pakken ze een implementatie aan. De RFI stuurt u naar alle leveranciers op uw longlist en uit de antwoorden van de verschillende leveranciers kiest u de top 3 tot 5 om verder mee te gaan.

Het schrijven van een RFI is arbeidsintensief, maar heeft wel als grote voordeel dat u aan het begin van het traject al heel goed inzichtelijk heeft wat u kan verwachten.

Een summiere RFI voor intern gebruik

De grote lijnen en verdere detaillering werkt u uit maar formaliseert u niet in de vorm van een RFI. Het blijft een intern document aan de hand waarvan u de informatie zal gaan vergaren tijdens de demonstraties. Uit uw marktverkenning kiest u een aantal interessante leveranciers. U bekijkt de informatie die ze hebben wat meer in detail en u neemt wellicht contact met ze op om de grote lijnen te bespreken. Welke mogelijkheden zien zij om de voorgelegde problemen op te lossen en het is misschien al verstandig om te vragen naar een prijsindicatie. 

Met de tweede methode heeft u minder structuur en een minder formele aanpak, wat in eerste instantie minder arbeidsintensief is. Hiermee zal u dus op moeten passen dat u geen belangrijke zaken vergeet of naar de achtergrond laat dringen. Account managers zijn over het algemeen zeer commercieel en zullen het principe “alles kan” hanteren. Dit is misschien wel waar maar als klant moet u altijd vragen “tegen welke prijs”. 

Checklist eisen en wensen

Wij hebben voor u een template opgesteld die u kunt gebruiken als checklist en als opzet voor een Request for Proposal voor een HRM software selectietraject. De lijst is onderverdeeld in de categorieën HRM systeem, Employee Self Service, Salarisadministratie, Tijdregistratiesysteem, Techniek en Leverancier.

Whitepaper

Naast deze checklist hebben wij een whitepaper geschreven waarin we laten zien hoe het selectie- en implementatieproces van een e-HRM systeem in zijn werk gaat. Welke valkuilen zijn er en waar moet je dan juist op letten. Hoe kun je anticiperen op zaken die zullen gaan komen en hoe kun je zorgen dat je inzichtelijk houdt welke gevolgen een keuze heeft, lees verder op "HRM Software vergelijken". 

call-to-action-checklist-hrm-selectie

Een nieuw HRM systeem?

Download whitepaper en checklist 'Oh jee, een nieuw HRM systeem'.

Download