Koppelingen externe salarissystemen

Voert u de salarisadministratie zelf in een applicatie van een andere leverancier of bent u van plan een salarisapplicatie aan te schaffen dan zou u een koppeling met People Inc. kunnen overwegen. 

Het HR systeem is vaak het eerste systeem waarin een medewerker bekend is, zeker als u uw werving en selectie in het HR systeem heeft opgenomen. Bij een goede aansluiting met het salarissysteem wordt dubbele invoer van gegevens zoveel mogelijk beperkt. In een ideale situatie levert u de mutaties in 1 keer elektronisch aan. Zo bespaart u tijd en geld, en behoudt u historisch overzicht in het HR systeem.

Aandachtspunten

De salarisadministratie kan deels gevoed worden met gegevens uit het personeelsinformatiesysteem en deels met gegevens uit het tijdregistratiesysteem of ERP systeem (indien van toepassing). Zo kunnen vaste gegevens als inhoudingen, vergoedingen, verzekeringen en salaris uit het personeelsinformatiesysteem komen en periodieke gegevens als overuren, ploegen- of andere toeslaguren, gewerkte uren bij uurloners uit het tijdregistratiesysteem of ERP systeem komen. 

Belangijk is om eerst te analyseren aan welke type mutaties u veel extra verwerkingstijd heeft. Heeft u bijvoorbeeld een hoog verloop of juiste veel verschillende eenmalige mutaties als overuren. Afhankelijk van uw situatie kunt u dus voor verschillende routes kiezen.

Peope Inc. HRM koppeling

People Inc. HRM kent een aantal standaard koppelingen met de volgende systemen.

  • Unit 4 Salaris
  • Microloon
  • Easylon
  • Earnie

Hiernaast zijn er verschillende maatwerk koppelingen in omloop. Raadpleeg uw accountmanager naar de mogelijkheden voor uw situatie.

People Inc. Time koppeling

People Inc. Time kan in theorie voor iedere salarisapplicatie een periodieke uren rapportage maken die geimporteerd kan worden in het salarissysteem. De opzet van deze rapportage is vaak afhankelijk van uw inrichting van de salarisapplicatie. Een eerste stap is om bij uw salarisapplicatie leverancier na te vragen hoe een dergelijk importbestand eruit moet komen zien. Leg deze vervolgens voor bij uw People Inc. accountmanager om de mogelijkheden te bekijken.

dreamstime-xs-30375640

Salaris Uitbesteden?

Liever uw salaris full-service uitbesteden in combinatie met People Inc.? 

Meer informatie