Self Service - Declaraties

Een veel gebruikte self service toepassing is online declaraties. Met de komst van de werkkostenregeling kan deze Self Service add-on een interessante rol spelen om de vrije ruimte in de regeling te maximaliseren. Lees verder over de werkkostenregeling...

Na activeren van deze add-on zal in de Employee Self Service een nieuw icoontje verschijnen. Via dit icoontje kan de medewerker zelf zijn declaraties invoeren. Per declaratie kan het soort en een omschrijving meegegeven worden. 

Het is ook mogelijk om de module te gebruiken voor bijvoorbeeld declaraties van kilometers. In de definitie van de declaratie kan een financiële tegenwaarde worden ingesteld. Zo kan het systeem automatisch de geldwaarde van het aantal gedeclareerde kilometers uitrekenen.

Na invoering zet de medewerker zijn declaraties klaar voor de manager ter controle. De manager keurt de aanvraag goed of af en uiteraard ontvangt de medewerker een bevestiging. Eventueel kan ingesteld worden dat HR of Financien de aanvraag ook moet goedkeuren na het akkoord van de manager. Dit wordt hoofdzakelijk gedaan om de ingediende bonnetjes te controleren op fiscaliteit en/of direct klaar te zetten voor de salarisadministratie.

De bonnetjesstroom kan op 2 manieren worden aangepakt:

  • Medewerkers kunnen bonnetjes inscannen en deze aanhechten bij de declaratieaanvraag.
  • Medewerkers vullen de declaratie online in en sturen de bonnetjes rechtstreeks naar HR / Financien.

 

brochure-call-to-action

Brochure People Inc. ESS

Wilt u meer informatie ontvangen over PeopleInc. ESS?

Brochure aanvragen

One of the main reasons we chose People Inc. is the flexibility the system offers. Our HR administration has to meet specific needs due to the fact that we are an international business. The Screen Designer enables us to adapt the system to meet these needs.

Dries Sauren

Personnel Responsible Mivisa