Service downloads

Op deze pagina vindt u een aantal downloads van nieuwe People Inc. onderdelen of over actuele onderwerpen.

ESS Gebruikers Synchronisatie Wizard

Toegang tot de ESS/MSS geldt momenteel alleen voor medewerkers met een huidige functie. Veel gebruikers vinden dit onhandig aangezien medewerkers nog een laatste loonstrook moeten kunnen downloaden of gewerkte uren moeten vullen. Vanaf heden is er dan ook een nieuwe ESS Synchronisatie wizard beschikbaar, die gratis te downloaden is. Met deze wizard kunt u:

  • ESS gebruikers aanmaken voor medewerkers die nog in dienst moeten komen
  • ESS gebruikers laten bestaan nadat medewerkers al uit dienst zijn
  • U kunt zelf instellen hoe lang gebruikers moeten blijven bestaan
  • Download de zip 'ESSSyncWizard.zip' met uitleg over hoe u de wizard kunt downloaden en activeren.

Gesprekscyclus kopieer Wizard

De gesprekscyclus in de ESS/MSS is zeer flexibel in te richten. Deze flexibiliteit zorgt er echter voor dat bij het inrichten van een nieuwe functie er behoorlijk wat handelingen nodig zijn. Er is nu een nieuwe Wizard beschikbaar die zorgt dat gespreksformulieren van een bestaande functie gekopieerd kunnen worden naar een nieuwe functie.

Wettelijk verlof

Vanaf 1 januari 2012 zijn de regels omtrent het overnemen van ongebruikt verlof naar het nieuwe verlofjaar gewijzigd. Doelstelling van deze nieuwe regel is om de opbouw van verlof stuwmeren tegen te gaan. Er moet nu onderscheid gemaakt worden tussen wettelijk en bovenwettelijk verlof omdat de overname regels per soort verschillend zijn. Wettelijk verlof moet binnen 6 maanden opgenomen worden en bovenwettelijk verlof binnen 5 jaar.

Ongebruikt wettelijk verlof moet dus vóór 1 juli in het volgende jaar worden opgenomen. Het kan nu dus gaan gebeuren dat medewerkers verlofuren gaan verliezen. Wilt u inzien bij welke medewerkers dit van toepassing is dan kunt u dit het best inzichtelijk maken via een rapport.

In het download zip bestand zit tevens een uitleg hoe u een rapport kunt importeren in People Inc.