Jaarafsluiting

Het moment waarop je de jaarafsluiting uitvoert, is niet zo belangrijk. Waar je wel op moet letten voordat je hieraan begint, is dat alle vormen van absentie (verlof, ziekte en overige momenten van afwezigheid) voor het afgelopen jaar ingevoerd moeten zijn. Dit is vanwege de uren of dagen die meegenomen moeten worden naar het volgende verlofjaar. Wanneer het jaar eenmaal is afgesloten, kun je geen absenties meer invoeren voor het afgelopen jaar.

 

Normaal gesproken sluit je het jaar af na aanvang van het nieuwe jaar. De beschrijving voor het afsluiten van het verlofjaar vind je via de onderstaande documenten, die zijn weergegeven per product.

Aandachtspunten voor de Afsluiting:

  • Wil je al absenties gaan invoeren voor volgend jaar, terwijl het huidige jaar nog niet is afgesloten? Dan hoef je slechts de regelingen toe te kennen aan volgend jaar. De onderstaande documenten geven je meer aanvullende informatie en instructies
  • People Inc. sluit het verlofjaar af op basis van de ingestelde regels per verlofregeling. Check dus altijd de overnameregels van de regelingen.
  • Maak voor het afsluiten van het verlofjaar altijd eerst een back-up van je database. Zo kun je nog terug naar de oude situatie, mocht er iets niet goed zijn gegaan.

Voorbereidingen nieuwe verlofjaar 2022

Doc Product
file-extension-pdf People Inc.
file-extension-pdf People Inc. Time

Afsluit documentatie verlofjaar 2021

Doc Product
file-extension-pdf People Inc.
file-extension-pdf People Inc. Time