Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde verzamelt al sinds 1837 het cultureel erfgoed van de wereld: duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van Inca´s en Azteken, Chinese schilderingen en Afrikaanse bronzen. Maar juist ook alledaagse gebruiksvoorwerpen als kleren, wapens, eetgerei en kinderspeelgoed van mensen voor wie overleven het enige doel was, maken de collectie bijzonder.

 

Sinds 2008 voeren wij onze personeelsadministratie in PeopleInc. en de bijbehorende salarisverwerking service. Voorheen verzorgden wij de salarisverwerking altijd in-huis, om de continuïteit te waarborgen hebben we besloten om uit te besteden.

 

Wij houden nu al onze personeelsgegevens bij in PeopleInc. en sturen maandelijks de mutaties met één druk op de knop door naar de salarisverwerking. Eén van onze vaste contactpersonen verwerkt de mutaties en stuurt ons de proefloonstroken ter controle. We hebben nu veel minder correcties dan vroeger, omdat we onregelmatigheden signaleren voordat de medewerker de loonstrook ziet. Dit scheelt niet alleen ergernis bij de medewerker maar het scheelt bij ons op de afdeling ook veel tijd.

 

In 2010 hebben wij de Tijdregistratie en Employee Self Service module in gebruik genomen. Door de integratie van tijdregistratie in het HR systeem People Inc. hebben wij alle gegevens gecentraliseerd. Dubbele invoer is hierdoor verleden tijd. Medewerkers kunnen via de Employee Self Service onder andere verlof aanvragen en kloktijden bekijken. De medewerkers zijn nu continue op de hoogte van hun situatie. Dit scheelt de organisatie enorm veel tijd en vergroot de service voor onze medewerkers.

 

Miep Huivenaar

 

Museum Volkenkunde