World Vision

World Vision heeft kantoren in 97 landen. Naast onze Nederlandse werknemers zijn er ook aan aantal ex-patriats actief in Amersfoort. Zij komen vanuit een internationaal World Vision kantoor. Deze expats hebben hun eigen specifieke arbeidsvoorwaarden en regelingen. Daarnaast werken we met een pool van vrijwilligers die we ook op professionele wijze willen bedienen. Dit stelt hoge eisen aan ons HR systeem. Juist de flexibiliteit van PeopleInc. en de eenvoudige schaalbaarheid, hebben ons tot enthousiaste gebruikers gemaakt van het systeem.

 

Bij World Vision Nederland is kennis aanwezig van programmeren en SQL databases . Hierdoor hebben we de aanpassingen in het systeem en de webmodule voor een groot deel zelf kunnen doorvoeren. Omdat het systeem zich zo eenvoudig laat aanpassen, en het mogelijk is om processen te automatiseren, gebruiken wij People Inc ook als platform voor ons Event Management Systeem. Met dit systeem beheren we de gegevens van circa 6.000 deelnemers, en 40.000 sponsors van onze jaarlijkse jongerenactie Zip your Lip. De deelnemers kunnen zich automatisch inschrijven via de website, waarmee ze automatisch geregistreerd zijn in ons systeem. Met de invoer van dit systeem hebben we een significante besparing kunnen maken in het aantal FTE dat we nodig hebben voor het draaien van deze actie.

 

World Vision is één van de grootste particuliere ontwikkelingsorganisaties in de wereld. In bijna 100 landen werken dagelijks 35.000 medewerkers aan een toekomst voor de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden. Wereldwijd worden meer dan drie miljoen kinderen gesponsord en hiermee kan World Vision 100 miljoen mensen helpen. World Vision wil kinderen in ontwikkelingslanden, en in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen, helpen door ze te voorzien van schoon water, goed voedsel, medische voorzieningen, scholing en een veilige leefomgeving. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt naar geloof, ras of politieke overtuiging. World Vision is een christelijk geïnspireerde ontwikkelingsorganisatie. We werken samen met de lokale bevolking, die daarna in veel gevallen zelfstandig verder kan.

 

Ronnie Hahné

 

World Vision Netherlands