• Nieuws

    Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van People Inc., HRM-software, salarisadministratie en HR.

  • Home
  •  > 
  • Nieuws
  •  > 
  • Versoepeling van de corona-maatregelen: thuisblijven of weer naar het werk?

Versoepeling van de corona-maatregelen: thuisblijven of weer naar het werk?

Langzaam worden de coronamaatregelen versoepeld. Zo openen scholen en kinderdagverblijven volgende week weer hun deuren. Wat betekent dit voor jouw medewerkers? Komen zij weer naar het werk of blijven zij thuiswerken?

 

Vanuit het kabinet is het duidelijk: werk zo veel mogelijk thuis. Maar dit is niet voor elk bedrijf een optie. Daarom is het belangrijk om jouw bedrijf volledig in te richten op de 1,5 meter-samenleving. Zo moet er voldoende afstand gehouden kunnen worden tussen de medewerkers. Een belangrijke stap is om in ieder geval niet te veel medewerkers bij elkaar te hebben. Hierbij kan het maken van werkroosters uitkomst bieden.

 

Met een werkrooster kun je teams maken. Zo werkt team A op maandag op het werk, team B op dinsdag, enz. Een team hoeft niet uit een hele afdeling te bestaan, maar kan medewerkers van verschillende afdelingen bevatten.

 

Zorg ervoor dat er altijd duidelijke communicatie is naar jouw medewerkers over wat er van hen wordt verwacht. Moeten zij naar het werk komen of werkt het thuiswerken prima? Welke regels zijn er intern van toepassing? Tot slot is het voor de werknemer fijn om informatie te krijgen over de getroffen maatregelen om zijn veiligheid te waarborgen.

 

Heb je meer tips nodig? Maak dan gebruik van onze HR-Helpdesk, als onderdeel van onze HR-Services.